Вівторок, 19.03.2024, 10:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Статті
Тематика багатства і ставлення християн до матеріальних благ хвилює сучасну людину і є завжди актуальною. Гроші, які є невід’ємною частиною економічної сфери не є чимось нейтральним, чи чимось таким, що за своєю природою спрямоване проти суспільства.

Гроші є частиною людської діяльності, вони є результатом цілеспрямованих дій людини в її житті. Соціальна доктрина Церкви навчає, що індивідуальний прибуток людини - це законна мета, але вона ніколи не може бути єдиною. Поряд із нею існує й інша, також фундаментальна, але вищого порядку - суспільна користь, служіння та сприяння спільному благу і цілісному розвитку людини.

Щоб вирішити проблему грошей, особливу увагу потрібно звернути на потреби людини в суспільстві, бо ми живемо в ринковій економіці, де кожна людина вибирає сферу для своєї діяльності. Серед християн побутує думка, стереотип, що гроші - це зло. «Віддайте кесареве кесарю, а Боже Богові» (Лк 20,23-25), саме так Господь пропонує вирішувати проблему духовності й грошей - проблему, яка хвилює людство вже не одне тисячоліття. Сформувати чітку життєву позицію, стійке переконання про те, що є справжнім духовним пріоритетом - одне із нагальних завдань сучасного християнина і ціннісним орієнтиром у вирішенні цієї проблеми служить християнська мораль, ... Читати далі »

Категорія: Статті | Переглядів: 928 | Додав: vakula222 | Дата: 14.09.2013 | Коментарі (0)

Припис брати участь у Службі Божі у недільні та святкові дні є строгим, тобто його невиконання − тяжкий гріх, щоб мати можливість надалі приступати до Святого Причастя, необхідно піти до сповіді і цей гріх визнати.

Неодноразово згадуючи про обов'язок віруючих брати участь у Літургії в неділі та приписані свята, Катехизм Католицької Церкви стверджує: «Вірні зобов'язані брати участь в Євхаристії у дні приписаних свят, якщо вони не звільнені від цього зобов'язання з серйозної причини (наприклад, хвороба чи догляд за немовлям) або якщо їх священик не зняв з них зобов'язання» (ККЦ 2181). Далі говориться: «Ті, хто свідомо не виконують цього зобов'язання, чинять тяжкий гріх».

У християнстві шанування недільного дня і свят завжди вважалося однією з головних потреб християнського життя. Недільна Літургія − це участь у житті спільноти та свідоцтво віри у воскреслого Господа. ... Читати далі »
Категорія: Статті | Переглядів: 837 | Додав: vakula222 | Дата: 08.09.2013 | Коментарі (0)

«Господи і Владико життя мого,
духа млявости і недбайливости, владолюбства і пустослів’я
віджени від мене.

Духа ж доброчесности і смиренномудрія, терпіння й любови
даруй мені, недостойному рабові твоєму.

Так, Господи Царю, дай мені зріти мої прогрішення
і не осуджувати брата мого. Бо ти благословен єси на віки віків, амінь».

Ця молитва вичисляє всі негативні і позитивні елементи покаяння і визначає список наших індивідуальних подвигів. ... Читати далі »

Категорія: Статті | Переглядів: 816 | Додав: vakula222 | Дата: 03.04.2013 | Коментарі (0)

14 лютого мільйони людей в усьому світі вітають один одного з «днем святого Валентина», який прийнято також називати «днем закоханих». Мільйони подарунків та листівок-«валентинок» купуються з нагоди «свята». Переважна більшість з тих, хто відзначає цей день, обманюючись нібито церковною назвою та іменем святого Валентина, вважають, що роблять добру, ... Читати далі »

Категорія: Статті | Переглядів: 1188 | Додав: vakula222 | Дата: 14.02.2013 | Коментарі (0)

Вірую в Бога… Але що це є віра? Якщо задумуємося, що означають ці слова, якщо поглянути на них «із-зовні», це твердження – «Вірую в Бога» – стає загадковим, навіть якщо перед тим ми мали враження, що це розуміємо.

Перш за все, очевидно, що віра є чимось іншим від знання, щонайменше від знання в звичайному сенсі цього слова. Коли я кажу: «Вірую в Бога», ... Читати далі »

Категорія: Статті | Переглядів: 1822 | Додав: vakula222 | Дата: 14.12.2012 | Коментарі (0)

Неодноразово нам, напевно, доводилося чути різні поділи людей: чесні і нечесні, працьовиті та ліниві і т. і. Серед усіх цих поділів ми, мабуть, зустрічали також слова «практикуючі» і «непрактикуючі християни».
 
Словосполучення «непрактикуючий християнин» –
... Читати далі »
Категорія: Статті | Переглядів: 967 | Додав: vakula222 | Дата: 14.12.2012 | Коментарі (0)

1.       Товариське пиття

a.       Часте вживання алкоголю з нагоди (свята, дня народження і подібне);

b.       Розпивання алкоголю приносить приємність;

Дві ствердні відповіді у цій фазі вказують на те, що проблема розвитку алкого­лізму тобі не байдужа, і тобі треба найближчим часом звернутися за допомогою до фахівців.

2.       Фаза застереження ... Читати далі »

Категорія: Статті | Переглядів: 1224 | Додав: vakula222 | Дата: 09.12.2012 | Коментарі (0)

У пиві міститься етиловий спирт!

І саме етиловий спирт викликає залежність. Пивний алкоголізм – це те ж, що й горілчаний, але підступно інакший.

Його відмінності тільки в гіршу сторону. Спільне в тому, що у всіх випадках – горілка, пиво, вино або коньяк – людина п'є етиловий спирт. Відмінність в тому, що пивна пристрасть більш небезпечна і згубна своєю підступністю і «невинністю»! ... Читати далі »

Категорія: Статті | Переглядів: 974 | Додав: vakula222 | Дата: 09.12.2012 | Коментарі (0)

Знаменитий серед древніх еллінів мудрець Анахарсіс говорив, що виноградна лоза приносить три грона: перше гроно услаждєния, друге упоенія, а третє печалі. Філософ це тлумачив так: помірне споживання вина служить людині в задоволення і для здоров'я, тому що і спрагу гамує, і інфекцію в шлунку знищує, і серце веселить; надмір вина породжує ... Читати далі »

Категорія: Статті | Переглядів: 1128 | Додав: vakula222 | Дата: 08.12.2012 | Коментарі (1)

НЕ СУДИ, ДОПОМОЖИ! Коли священику будеш тільки скаржитись на своє життя і не слухати його настанов, то він для тебе стане простим слухачем твоїх життєвих проблем.

Коли у нього просити пораду і не просити заступництво через молитву, то він для тебе стане звичайною розумною людиною.

Коли його будеш слухати лише з цікавості ... Читати далі »

Категорія: Статті | Переглядів: 800 | Додав: vakula222 | Дата: 30.09.2012 | Коментарі (0)

1 2 »
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100