П`ятниця, 19.04.2024, 20:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2013 » Липень » 2 » У Львова відбувся Форум молодіжних лідерів УГКЦ
06:35
У Львова відбувся Форум молодіжних лідерів УГКЦ

«Сьогодні існує багато сучасних засобів комунікації, які значно полегшують спілкування. Гадаю, потрібно їх використовувати. Адже, коли ми думаємо разом і обмінюємося власними думками та досвідами, ми стаємо сильнішими і, відповідно, можемо більше зробити для Церкви і свого народу. Заохочую вас через ці сучасні засоби комунікації бути в контакті один з одним: в контакті думок та діл», - закликав молодіжних лідерів Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, під час Форуму молодіжних лідерів УГКЦ, що відбувся 28-30 червня у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ.

Нагадаємо, що близько сотні молодих людей зі всієї України з’їхалися до Львова на Форум молодіжних лідерів УГКЦ, який відбувся цими вихідними у Львові. Упродовж трьох днів учасники спільно працювали над питаннями ефективної діяльності церковних та громадських організацій, волонтерства в Церкві, залучення коштів.

Звертаючись до молодіжних лідерів Блаженніший Любомир сказав, що вони є тими людьми, які стараються «щось робити». «Дуже вдячний вам за це. Адже ви ставите собі запитання, що можете робити для свого народу і Церкви», - сказав він. За його словами є категорія людей у суспільстві, яких називають провідниками. Провідники ведуть людей за собою, бо знають куди іти. На переконання Архиєпископа-емерита УГКЦ,  лідер - це людина, свідома своїх обдарувань. Талант лідера полягає у провідництві, що означає гуртування людей навколо доброї цілі. «А це, у свою чергу, - продовжив Блаженніший Любомир, -  вимагає багато мудрості, щоб вміти підібрати належні засоби і йти до поставленої цілі».

Також Блаженніший Любомир пояснив те, як заохотити людину йти до Церкви: «Виразний спосіб заохотити людину йти до Церкви - пояснити їй те добро, що є у Божому храмі. Так, щоб вона зрозуміла і добровільно пішла до Церкви на молитву». Загалом же участь у недільній Літургії, за словами промовця, це лише одна із частин християнського життя. Адже є багато людей, які ходять до Церкви у неділю, проте із понеділка і аж до суботи вони забувають про Бога. «Тому, якщо ми хочемо справді бути релігійними людьми, ми повинні усе життя проводити із Богом», - додав він.

Невдачі, які трапляються із людиною, за словами Блаженнішого Любомира, можуть бути Божою наукою для нас. «Якби нам все у житті вдавалося, ми би стали гордовитими і забули про Бога. Тому коли трапляються невдачі, ми усвідомлюємо, що не все у житті від нас залежить», - завершив він.

Від наших парафій брала участь у форумі Віра Золотаренко. Надіємося, що почерпнути досвід буде впроваджувати у нашій спільноті.

Департамент інформації УГКЦ

http://www.ugcc.org.ua

Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 707 | Додав: vakula222 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100