Четвер, 25.04.2024, 07:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Березень » 11 » Монахи очима молоді
16:10
Монахи очима молоді

Монах - хто це такий? Чим займається?

На ці питання нам знайти відповідь допомагала наша гостя та дуже добрий друг, сестра Бернадета ЧСВВ, яка приїхала до нас із Свято-Введенського жіночого монастиря сестер чину святого Василія Великого в м. Житомирі.

На конференцію прийшли не тільки дорослі, але молодь і діти, які з захопленням слухали сестру. Багато людей на запитання хто ж такий монах відповідають: «Це людина, в якої в житті трапилась неприємність, яка підштовхнула її до цього кроку». Дехто думає, що ті, хто живе у монастирі, обмежені у свободі, волі. Але це не так! Людина, яку покликав Бог до богопосвяченого життя, нічим не відрізняються від нас. Вони так само мають багато друзів, свої проблеми, клопоти. Живуть чудовим, цікавим, барвистим життям. На відміну від нас, вони це життя проживають тісно зв‘язано із Богом. 

Для багатьох із нас Бог є деякою «паличкою-виручалочкою», до якої ми біжимо тільки коли у нас трапилась біда або проблема. Монахи перебувають з Богом весь час.  Тому на їхніх обличчях не побачиш ні смутку, ні горя. Це усміхнені, добрі, веселі, життєрадісні особи.

Коли хлопець чи дівчина йде у монастир, не потрібно цього боятися та говорити, що вони не сповнарозуму. Адже ця дитина, яка почула голос Божий, той тихий стукіт у двері своєї душі та відчинила їх. Христос не тягне за собою, не примушує іти за ним. Це добровільний вибір кожного. Один художник намалював картину, на якій було зображено Бога, який стукає у двері. До цього художника прийшов син. Уважно роздивившись картину, зауважив батькові, що не вистачає ручки на дверях. Батько відповів, що картина намальована правильно, адже Христос не може увійти до нас, впутити Його чи ні вирішуємо ми!

Отже, монах – це людина, яка живе поряд з Богом, присвячує йому своє життя, і не дивлячись ні на що лише підсилює та зміцнює свою віру.

Настя Бондар, 14 років

До Вакуленчука завітала сестра Бернадета ЧСВВ з ціллю довести, що в монастир люди йдуть за покликанням серця, а не тому, що життя повернулося чорною полосою, чи не змогли добитися успіху у власному житті. Багато монахів мають вищу освіту, широке коло друзів, родичів. На сьогоднішній деньще багато людей не розуміє важливості монашого життя і взагалі покликання до монашого чи священичого стану. З одного боку – це нормальне явище, тому що не кожному Господь дає розуміння цих глибоких духовних таємниць, як про це говориться в Євангелії від Матея: «Не всі це слово розуміють, а ті лише, кому дано…» Мт. 19, 11

Благодать Божа приходить і просвічує людські розум і серце, показує її гріхи, показує марноту земногожиття, якщо в ньому немає місця для віри і Бога. В цій хвилі Господь також заохочує до іншого життя, більш досконалого і духовного. В такому внутрішньому настрої людина зважується покинути все, чим приваблює світ, і піти дорогою монашого життя.

Завдяки монахам на землі ніколи не згасне молитва, і в цьому – користь усього світу, бо світ стоїть молитвою, а коли послабне молитва, тоді згасне світ.

Дереженко Надія 14 років


Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 998 | Додав: vakula222 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 4
4 Ірина  
1
молодці, дівчатка! гарно написали!!!

3 Олександра  
1
Да статті дуже гарні...молодці

2 vakula222  
0
Надя тоже молодець. hands

1 vakula222  
0
Вітаю Настя, перша стаття і дуже гарна. Молодець smile

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100