П`ятниця, 19.04.2024, 06:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Грудень » 6 » Біометричні внутрішні паспорти – засіб тотального стеження
13:55
Біометричні внутрішні паспорти – засіб тотального стеження
Сьогодні набув чинності закон "Про Єдиний державний демографічному реєстрі та документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

У паспорті буде вмонтований чіп з біометричними даними власника: фотографією, підписом і відбитками пальців.

Як повідомлялося, 29 листопада Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про Єдиний державний демографічному реєстрі та документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко вважає, що цей закон – ц езакон про створення системи тотального стеження, інформує 24 канал.

Нагадаємо, що єрархи Церков та правозахисники наголошували на необхідності ветування Закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр» (проект № 10492, автор – Василь Грицак, фракція Партії регіонів), обґрунтовуючи це порушенням конституційного права громадян на приватність у зв’язку з реальними загрозами втручання в особисте життя громадян та надмірно широким та безпідставним збором інформації про кожну особу.

Зокрема, у своєму зверненні Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Володимир заявив, що "цей Закон несе в собі загрозу обмеження базових прав людини”, та закликав Президента України не допустити набуття ним чинності та ветувати його.

В УПЦ КП в принципі не проти самих біометричних паспортів, якщо вони будуть містити ту ж інформацію, що і звичайний паспорт плюс біометричні дані. Це пояснив Голова інформаційно-видавничого управління УПЦ (КП) єпископ Євстратій ( Зоря), додавши, що Церква, однак, виступає проти створення єдиного реєстру, в який повинні вноситися дані, по суті, про всіх аспектах людського життя – від сплати податків до стану здоров'я, від поїздок за кордон до покупки нерухомості. На думку владики Євстратія, по-перше, у світі такої практики немає, по-друге, доступ до такої широкої інформації відкриває можливості для маніпуляцій і тиску на людину. Тим більше, що такими питаннями має займатися держава, а не приватна структура, якою є ЄДАПС.

За словами єрарха, незначні поправки з боку Президента та повторне прийняття законопроекту про Єдиний державний демографічний реєстр не вирішили головної проблеми цієї ініціативи – порушення права громадян на приватність. При цьому надання віруючим права на відмову від отримання біометричного паспорту не надає можливості відмовитись від включення даних про себе до Єдиного реєстру.

http://risu.org.ua
Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 774 | Додав: vakula222 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100