Четвер, 28.03.2024, 21:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Вересень » 15 » 10 ПРАВИЛ ПОВЕДІНКИ У ХРАМІ
16:19
10 ПРАВИЛ ПОВЕДІНКИ У ХРАМІ
Церква – місце особливої присутності Бога, і перебувати у ній слід з любов’ю і острахом.

 1. Готуючись піти до храму, треба обов’язково примиритися з тими, хто щось має проти нас, перепросити всіх, кого ми скривдили. Коли ж не можна перепросити скривджених особисто, то перепросіть їх бодай у своєму серці.

 2. Коли йдете до церкви, постарайтесь, щоб ваш зовнішній вигляд був бездоганний, адже ви йдете до Божого дому. Не потрібно, йдучи до храму, наслідувати на всі лади нашу праматір Єву в раю, яка там не носила жодного одягу. Церква не є тим місцем, де є доречним показувати новинки свого гардеробу чи принади тіла. Одяг наш має бути скромним, чистим і акуратним. Не варто також наносити яскравий макіяж, користуватися помадами, особливо тоді, коли ви збираєтесь приступати до Св. Причастя, цілувати св. Євангеліє, ікони. Не варто користуватися парфумами з різким запахом, бо навколо нас є багато вірних, серед яких є люди, які мають алергію на запахи. Часто ми самі можемо спричинитися до того, що через нашу непоміркованість ближній не зможе вислухати Святу Літургію.

 3. У храм дозволяється входити жінкам під час вагітності та інших біологічних періодів.

 4.  Перед входом до храму не забудьте вимкнути свій мобільний телефон!

5. Увійшовши в храм перед початком служби, слід перехрестись, поцілувати ікону на тетраподі і зробити три малих поклони, звернувшись до Царських воріт, пам’ятаючи, що у вівтарі на Престолі у Святих Дарах перебуває Сам Господь Ісус Христос. За бажанням, можна подати записку-поминання за здоров’я живих чи записку за упокій померлих, а також ставити свічки перед тим чи іншим образом.

 6. Робіть хресне знамено правильно і з увагою: перші три пальці правої руки з’єднуємо разом в честь Пресвятої Тройці; два останніх — безіменний і мізинець – прикладаємо до долоні; це означає дві природи Ісуса Христа: Він Бог і людина. Склавши правильно пальці, не поспішаючи прикладаємо їх до чола, грудей, правого і лівого рамена.

7. У Храмі під час Богослужіння мовчазним поклоном привітайтеся зі знайомими. В інший час відповідайте на вітання "Слава Ісусу Христу!” – "Навіки слава”, або "Слава навіки Богу”; "Христос воскрес!” – "Воістину воскрес!”,  "Христос народився!” – "Славімо Його”.

8. Якщо приходите з дітьми, стежте, щоб вони поводилися скромно і не шуміли, привчайте їх до молитви. Якщо дітям потрібно піти, скажіть, щоб, перехрестилися і тихо вийшли, або самі виведіть їх.  Коли проходите через середину храму, навпроти Царських воріт, призупиніться і, хрестячись, поклоніться.

 9. Перед Причастям складіть руки на груди навхрест, праву поверх лівої, поклоніться і підійдіть до Христа з вірою і любов’ю, щоб прийняти Його святі Тіло і Кров. Після Причастя подякуйте Ісусу за всі його добродійства для вас.

 10. Перебувати в храмі потрібно до повного закінчення Богослужіння. Залишати храм до закінчення Богослужіння можна лише в разі хвороби або негайної потреби. Вийшовши з храму, розважайте про Божі речі, пам’ятаючи свою участь у Безкровній Жертві Сина Божого, яку тепер ви маєте продовжувати добрими ділами і християнським життям. «Нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі» (Мт. 5, 16)

Джерело: http://www.mykoly-dobrogo.org.ua

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 1039 | Додав: vakula222 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100