Четвер, 25.04.2024, 09:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Архів матеріалів
16-18 серпня 2013 року з нагоди 1025-ліття Хрещення України-Русі відбудеться Міжнародна всецерковна проща та освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві Програма прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ

16.08.2013 року, п’ятниця

Екскурсії Києвом, Центральною та Східною Україною

14-00 – Початок реєстрації прочан*

18-00 – Вечірня

19-00 – Відкриття виставок «Патріарх Йосиф Сліпий» та «Папа і Україна» (Крипта Патріаршого собору)

17.08.2013 року, субота

06-00 – Реєстрація прочан

08-00 – Божественна Літургія

10-00 – Всеукраїнський з’їзд спільнот «Матері в молитві» (Міжнародний виставковий центр)

10-30 – Освітній форум «Християнські цінності в освіті. Виклики та перспективи» (Міжнародний виставковий центр)

12-30 – Свята Літургія спільнот «Матері в молитві» (Храм Благовіщення Богородиці)

15-00 – Молебень до св. рівноап. князя Володимира (Володимирська гірка)

18-00 – Всенічна з Чином освячення Патріаршого собору

23-00 – Нічні чування

18.08.2013 року, неділя**

06-00 – Реєстрація прочан ... Читати далі »

Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 1173 | Додав: vakula222 | Дата: 31.07.2013 | Коментарі (0)


Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 637 | Додав: vakula222 | Дата: 28.07.2013 | Коментарі (0)

24 липня добіг до кінця 2-й заїзд табору «Іскра любові» в селі Розгірче Стрийського району. Він як зазвичай тривав 10 днів. Чим був особливий цей табір? А тим, що цього разу він з’єднав у єдине ціле понад 30 дітей не лише із Львівщини, а також серед таборовиків було 10 дітей із Житомирщини, яку супроводжував отець Роман Шкрібенець.

Як завжди привітно зустріло всіх село : високі гори, безкраї ліси та широкі поля. Протягом таборування учасники відвідали такі визначні місця села, як скельний монастир, каплицю св.Онуфрія, тутешній храм Перенесення мощей св.Миколая. Надзвичайно згуртовували таборовиків походи на річку та в гори, де в дорозі можна було знайти можливість підтримувати ближнього рукою допомоги дружнім словом, веселою піснею. Щодня проводились гутірки на такі теми: «Про Святе Таїнство Покаяння», «Про Святе Таїнство Євхаристії», «Про Божественну Літургію», співали пісні, вчились танцювати банси. Ввечері всіх збирала спільна ватра, біля якої гуртки показували сценки на різноманітні цікаві та пригодницькі теми, бавились в інтелектуальні та рухливі ігри, співали релігійні та патріотичні пісні. Перед сном серця таборовиків зігрівала іскра любові яку впускали діти під зоряним небом під тихий спів. В останній вечір запустили небесний ліхтарик. ... Читати далі »

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 928 | Додав: vakula222 | Дата: 27.07.2013 | Коментарі (0)

14 липня парафіяни селища Вакуленчук відзначили престольний празник свого храму, що освячений на честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла.

Розпочалося святкування Божественною Літургією. Святкове богослужіння очолив протопресвітер Житомирського протопресвітерства о. Віталій Сидорук. Йому співслужили: о. Роман Шкрібенець, адміністратор парафії, о. Іван Цихуляк, о. Василь Юрків, о. Степан Вавричин та о. Антон Борис.

Після Літургії було відслужено Чин Водосвяття та освячено ювілейний хрест, споруджений парафіянами на честь 1025-ліття Хрещення Русі-України. Також було освячено новозбудовану дзвіницю. ... Читати далі »

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 665 | Додав: vakula222 | Дата: 25.07.2013 | Коментарі (0)

Дорогі брати і сестри!

Ми, український народ, громадяни, які належать до різних конфесій, святкуємо пам’ять дарування нам світла єдиної Христової віри. Цим відзначенням вшановуємо великі Божі діла, які сталися на нашій землі 1025 років тому. Тоді за сприяння святого рівноапостольного князя Володимира у водах Дніпра-Славутича охрестилися наші предки. Діянням благодаті Святого Духа, котрий «ширяв над водами», Бог-Отець усиновив український народ, назвав його своїм «сином улюбленим» і повів у майбутнє, як колись провадив Божий народ Старого Завіту до Обіцяної землі.

Історія Русі-України вчить нас, що саме український народ є тим новим Христовим людом, який зродився у хрещальних водах Дніпра. Це про нас молився в день Хрещення киян, час Нового Сотворення цього народу, князь Володимир, кажучи: «Христе-Боже, що сотворив небо і землю! Споглянь на нових людей цих і дай їм, Господи, пізнати Тебе, істинного Бога, як пізнали Тебе християнські країни. Утверди в них правильну й непохитну віру і мені поможи, Господи, проти диявола, щоб переміг я хитрощі його, надіючись на Тебе і Твою силу». ... Читати далі »

Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 687 | Додав: vakula222 | Дата: 25.07.2013 | Коментарі (0)



12 липня Свв. славних і всехвальних, і первоверховних апп. Петра й Павла


10:00 Свята Літургія

Тропар, глас 4: Апостолів первопрестольні і вселенної вчителі, Владику всіх моліть, щоб мир вселенній дарував і душам нашим велику милість.




14 липня Неділя 3-тя по Зісланні Святого Духа.

13:00
СОБОРОВА Свята Літургія

14:00 Освячення ювілейного хреста та дзвінниці
Відновлення хресних обітів
... Читати далі »
Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 741 | Додав: vakula222 | Дата: 10.07.2013 | Коментарі (0)

«Сьогодні існує багато сучасних засобів комунікації, які значно полегшують спілкування. Гадаю, потрібно їх використовувати. Адже, коли ми думаємо разом і обмінюємося власними думками та досвідами, ми стаємо сильнішими і, відповідно, можемо більше зробити для Церкви і свого народу. Заохочую вас через ці сучасні засоби комунікації бути в контакті один з одним: в контакті думок та діл», - закликав молодіжних лідерів Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, під час Форуму молодіжних лідерів УГКЦ, що відбувся 28-30 червня у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ.

Нагадаємо, що близько сотні молодих людей зі всієї України з’їхалися до Львова на Форум молодіжних лідерів УГКЦ, який відбувся цими вихідними у Львові. Упродовж трьох днів учасники спільно працювали над питаннями ефективної діяльності церковних та громадських організацій, волонтерства в Церкві, залучення коштів.

Звертаючись до молодіжних лідерів Блаженніший Любомир сказав, що вони є тими людьми, які стараються «щось робити». «Дуже вдячний вам за це. Адже ви ставите собі запитання, що можете робити для свого народу і Церкви», - сказав він. За його словами є категорія людей у суспільстві, яких називають провідниками. Провідники ведуть людей за собою, бо знають куди іти. На переконання Архиєпископа-емерита УГКЦ,  лідер - це людина, свідома своїх обдарувань. Талант лідера полягає у провідництві, що означає гуртування людей навколо доброї цілі. «А це, у свою чергу, - продовжив Блаженніший Любомир, -  вимагає багато мудрості, щоб вміти підібрати належні засоби і йти до поставленої цілі». ... Читати далі »

Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 708 | Додав: vakula222 | Дата: 02.07.2013 | Коментарі (0)

 Ми, салезіянські аніматори, понад усе любимо літо і ті пригоди, які воно нам відкриває. Проте завжди є певний страх – ніколи не знаєш, як сприймуть нас і наш спосіб праці з дітьми. Проте цього разу наші побоювання були зайвими.  Цього разу ми опинились у мальовничому селі Житомирщини - Великі Коровинці. Саме там ми провели шість днів денного табору під назвою "Надзвичайна мандрівка".

Для нас ця подорож справді була надзвичайною. Завдяки сприянню завідуючого будинком культури Бурківського Ю. та селищної голови Пащенко Л. М. ми мали нагоду проживати в Будинку Культури і проводити там всю нашу програму. Вражала довіра до нас та тепле ставлення. Насправді ми не терпіли нестачі зовсім ні в чому. Гостинність жителів Великих Коровинець проявлялась у надзвичайно смачних сніданках, обідах та вечерях, у готовності прийняти нас в душ і навіть просто в терпінні, з яким сприймали шум та галас, що постійно оточував нас. ... Читати далі »

Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 827 | Додав: vakula222 | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

7 червня у Києві відбувся круглий стіл «Україна в православно-католицькому діалогові». У його роботі брав участь кардинал Курт Кох, президент Папської ради сприяння єдності християн та співголова змішаної Міжнародної комісії з богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами. Вашій увазі пропонуємо слово, яке на цьому заході виголосив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Торік, у жовтні, ми, члени Синоду Єпископів Католицької Церкви, разом зі Святішим Отцем Венедиктом XVI згадували 50-річчя початку діяльності ІІ Ватиканського Собору. Цей Собор, безперечно, став епохальною подією не лише в Католицькій Церкві, а у всьому християнстві. Бо з ІІ Ватиканським Собором ми пов’язуємо виникнення, так би мовити, у сучасному вигляді всього того, що називаємо екуменізмом, чи екуменічним рухом (віднайдення первісної єдності між християнами). Примітно, що недавно, 5 червня, якраз у день, коли в Україну прибув кардинал Курт Кох, виповнилося 53 роки від заснування Папської ради у справах єдності між християнами, яку очолює його еміненція. Як бачимо, блаженний Папа Іван ХХІІІ намагався зробити все для того, щоб ІІ Ватиканський Cобор відбувся в екуменічному ключі. ... Читати далі »

Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 779 | Додав: vakula222 | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

7 червня в рамках візиту в Україну кардинала Курта Коха, президента Папської ради сприяння єдності християн, у Києво-Печерській лаврі відбулася зустріч із Митрополитом Володимиром (Сабоданом), Предстоятелем УПЦ. У зустрічі взяли участь: Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, Митрополит Антоній (Паканич), Керуючий справами УПЦ (МП), Архиєпископ Олександр (Драбинко), секретар Предстоятеля УПЦ, та Юрій Богуцький, радник Президента України і керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку.

Після слів привітань кардинал Курт Кох передав найщиріші вітання Митрополиту Володимиру від Святішого Отця Франциска.

Під час зустрічі йшлося про перспективи екуменічного діалогу в Україні. Митрополит Володимир констатував, що, на жаль, сьогодні на рівні пересічних вірних екуменічний діалог сприймається як зрада православ’я.

Блаженніший Святослав під час зустрічі привітав Митрополита Володимира з ювілеєм 1025-ліття Хрещення Русі-України і повідомив, що представники УГКЦ братимуть участь у всіх державних заходах з нагоди цього Ювілею. ... Читати далі »

Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 613 | Додав: vakula222 | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 »
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100