Четвер, 18.04.2024, 13:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Квітень » 13 » Слава довготерпінню Твоєму, Господи
21:26
Слава довготерпінню Твоєму, Господи

Сьогодні  Великий день в нашій Церкві. У храмах нашої Церкви, також в храмі Петра і Павла  у смт. Вакуленчук та храмі св. Івана Богослова в смт. В. Коровинці, відбулося урочисте виставлення плащаниці. Для Церкви Івана Богослова ця урочистість була відмінна від всіх попередніх років, бо цьогоріч парафія отримала надзвичайний дар, який був подарований сестринською парафією Успіння Пресвятої Богородиці із м. Дрогобича. Цим даром була плащаниця, яку привезли на терени парафії брати із Дрогобицької Семінарії.

Також без дарунку не залишилася парафія святих Петра і Павла. Вона також отримала плащаницю, жертводавцем якої був Микола Силюк зі Сполучених Штатів Америки.

Не можна не відзначити також великих ктиторів на цих теренах, тобто спільноту із Львівської Духовної Семінарії, які неодноразово відвідували парафії у Вакуленчуку та Великих Коровинцях, і цього річ подарували парафіям плащаницю і литійник.

День розпочався дуже рано. Вже з шостої години служилися Царські Часи. А з дев’ятої години була урочисто викладена плащаниця. Кличем до розуміння богослов’я покладення плащаниці є те, що Христос, подібно до зерна лягає на землю, як зерно поступово зникає, як зерно поступово перестає бути відрізнене від тієї землі, в яку було вкладено, але вбирає в себе всю силу життя і постає вже не єдине а паростком-колосом. Подібно й Ісус, занурившись в цю таємницю смерті, увійшовши в ад, витягує з нього все, що здатне жити і готує, переображує все до Воскресіння.

О Четвертій годині у храмі Івана Богослова було відправлена Єрусалимська утреня. Допомагали людям у молитві брати Львівської і Дрогобицької семінарій.

А вже о шостій годині це ж богослуження було відправлено у храмі Петра і Павла в смт. Вакуленчук. Дуже вражала  численна молодь, яка чувала впродовж дня біля гробу і яка ревно молилася.

Дякуємо Господеві за цей день і просимо в нього подарувати  нам дар Великого покаяння в ці дні і дочекатися Славного Його Воскресіння.

                                                                              Андрій Кобільник

                                          3 курсДрогобицька Духовна Семінарія

.



Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 967 | Додав: vakula222 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100