П`ятниця, 19.04.2024, 03:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Липень » 23 » На Всеукраїнській прощі у Зарваниці молилися і наші парафіяни
19:48
На Всеукраїнській прощі у Зарваниці молилися і наші парафіяни

...Наближався мій День народження, і я довго думала, який подарунок я би хотіла отримати. А коли почула, що організовується поїздка до Зарваниці на Всеукраїнську та молодіжну прощу, на моєму обличчі зявилася радісна посмішка – ось він, подарунок. Особливий. Найкращий.

 День І.

Група з Вакуленчука та Коровинців налічувала 30 чоловік. Маршрут розпочинався з нашого селища о 8 год. Зранку в суботу 14 липня, окрім пакунків з харчами та запасним одягом (а раптом дощ?), люди везли з собою надію в серці, передчуття чогось особливого, незбагненного. Передчуття дива...

А як же інакше? Адже мандрували вакуленчуківські та коровинецькі паломники до місця, де присутнє диво, де звершуються чуда оздоровлення і навернення.

Під час поїздки у комфортному автобусі ми мали гарну нагоду переглянути художній фільм, який, на мою думку, не залишив байдужим нікого. Цікавими розповідями про місце, куди їхали, і добрими порадами охоче ділився з нами наш духовний наставник отець Роман Шкрібенець.

 ... У Всеукраїнській та молодіжній прощі, присвяченій 120-річчю від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, що відбулася у Марійському духовному центрі «Зарваниця» 14-15 липня, взяли участь близько 120 тисяч прочан з різних куточків України (Донецьк, Крим, Херсон, Миколаїв, Кіровоград, Київ, Луцьк, Рівне, Вінниця, Житомир, Закарпаття, Івано-Франківськ, Чернівці, Львів, Дрогобич) та з-за кордону. Найбільша група паломників налічувала понад 1500 осіб, які здійснили пішу прощу від Катедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в Тернополі. З Хмельницького вікаріату прочани до Зарваниці йшли майже тиждень.    

Почесними гостями були: Блаженіший Святослав (Шевчук), глава УГКЦ; архиєпископ Томас Едвард Галліксон, апостольський нунцій в Україні; високопреосвященний Еліас (Шакур), архиєпископ Мелхітської греко-католицької церкви; преосвященний Антон (Коша), єпископ-ординарій Кишинівської єпархії республіки Молдова, а також митрополити, архиєпископи, єпископи УГКЦ і РКЦ.

 У суботу вдень Блаженіший Святослав разом із почесними гостями мав зустріч з молоддю (оскільки проща була і молодіжною також). А ввечері розпочалася Архиєрейська Свята Літургія в каплиці біля парафіяльної церкви, яку служив Владика Йосафат (Говера), екзарх Луцький, співслужили з ним Владика Василь (Івасюк), екзарх Одесько-Кримський і Владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацький.

Кульмінаційним моментом того вечора було направду неймовірне видовище – похід зі свічками від парафіяльного храму до чудотворного місця (скульптурної композиції Зарваницької Матері Божої). Особисто я була приголомшена побаченим. Це було схоже на безкінечний вогонь, що пливе.

Вночі на Співочому полі відбувся духовний концерт, організований управою Комісії УГКЦ у справах молоді. А в парафіяльній церкві, соборі та підземній церкві проходили нічні чування...

 

День ІІ.

Недільний ранок 15 липня видався дощовим і на диво людним. Від’їжджали одні прочани, прибували інші.

О пів на дев’яту розпочинався «Бенкет Царства Небесного» - Архиєрейська Божественна Літургія, тому всі поспішали встигнути придбати сувеніри, медалики, молитовники та іншу релігійну атрибутику (хто ще не придбав), випити цілющої води та зайти у купіль Св. Анни, помолитися до чудотворних ікон.

... І хоча додому поверталися трохи втомлені та щедро окроплені рясним дощем, але щасливі, з душевною радістю і добром. Напевно, кожен відчув ту особливу атмосферу, те духовне піднесення, що панували у Зарваниці.

(Гарного настрою додала цікава екскурсія по Збаразькому Замку).

А ще ми всі були щасливі з того, що наші просьби і побажання, занесені у молитвах до Пресвятої Богородиці під час цієї прощі, будуть вислухані. Адже ми молилися щиро і ревно. А значить будемо почутті...

 З місця події Тетяна Чорноока.

  P.S. З вікна комфортного автобуса в голубе небо дивилася пара вдячних карих очей.

       Вдячних небу за особливий подарунок...

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 764 | Додав: vakula222 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100