П`ятниця, 29.03.2024, 10:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Листопад » 16 » Оздоровлення кровоточивої та воскресіння дочка Яіра Лк. 8:40-56
22:09
Оздоровлення кровоточивої та воскресіння дочка Яіра Лк. 8:40-56

Сьогоднішнє читання Євангелія розповідає про дві події, які переплітаються, оздоровлення кровоточивої жінки та воскресіння дванадцятирічної дочки Яіра. Хвороба і смерть – це два факти, перед якими людина відчуває страх та безсилля. В такому стані, коли людина відчуває, що щось виходить за рамки людських можливостей, дуже часто важливу роль відіграє віра людини.

Показово, що так багато було людей біля Ісуса, але тільки жінка доторкнулася до нього з вірою і була зціленою. Торкнутися до одежі Ісуса, означає доторкнутися до нього самого. Ця жінка є особливою, бо на відміну від інших, що юрмляться і тиснуться тільки вона торкається Ісуса. Слово «торкатися»  виражає те, чим є віра: це безпосередні особисті стосунка з Ісусом, через які людина отримує дар, що відновлює та відроджує. Це урок для християнина, не достатньо, щоб бути близько до Христа, Його Церкви, але ми повинні правдиво і по-справжньому стати ближче до Ісуса.  Віра є великим шансом для людини, однак, ми її не дооцінюємо. Покладаємо велику надію на гроші, маєток, довіряємо більше людям зі становищем і недооцінюємо сили віри. А тим часом, один дотик Бога актом віри, може врятувати людину, яка знаходиться у безнадійній ситуації.

Ще одна історія з сьогоднішнього читання стосується воскресіння дочки Яіра. Коли прийшов Ісус у дім старшини синагоги, і всі плакали і били себе в груди, потім сказав: "Не плач, тому що не вмерла вона, але спить" (8 Луки, 53). Таким чином, Він вчить нас, щоб ми не боялися смерті, бо смерть не є смертю, а тільки сном. Він повинен був померти, тому на інших людях хотів підготувати своїх учнів не боятися і спокійно переносити смерть. Тому що після Його приходу смерть стала дійсно сном. (Св. Іван Золотоустий 407)

Не легко було повірити Яірові, що його дочка повернеться до життя, коли почув від слуги: «Дочка твоя померла, навіщо клопочеш Учителя»  Лк. 8, 49. Також не легко є вірити і довіряти Богові нам, коли пригнічують нас клопоти, терпіння, а навіть смерть наших близьких. Проте, саме тоді маємо сильно довірити себе Богові і вірити Йому. Саме це має нам підказати, що Бог є люблячий Батько і що Йому все можливо. Він не тільки дав нам життя, але і це життя чудово в нас підтримує.

Ісус почувши це, озвався до нього: «Не бійся, тільки віруй, і вона спасеться» Лк. 8,50. У хвилину людської безнадії та розпачу, коли за людською логікою становище непоправне, Ісус закликає до віри. «І розумійте, що я – Господь, як відчиню ваші гроби та й виведу вас, мій народе, з гробів ваших» Єз. 37,13. Перед лицем смерті надія може бути лише на Бога. Христос хоче застерегти Яіра від великої помилки – впадання у розпач та зневіру.Треба вірити Яірові, відчути свою неміч і покластися на Бога, необхідно торкнутися як «кровоточива» жінка.

Люди, коли побачили воскресіння дівчини з мертвих,  були сильно здивованні. Батьки, очевидно, не розуміють нічого з того що сталося на їх очах. І тому Ісус наказує їм мовчати про те що сталося. Але прийде час, коли сам Ісус перейде цю межу, звільняючи від смерті не одну людину, а все людство. Тоді про цю подію вже не можна буде  мовчати, бо радість із переповненого людського серця голоситиме: Христос Воскрес. Амінь
Категорія: Загальноцерковні | Переглядів: 2129 | Додав: vakula222 | Теги: Смерть, віра, хвороба, Воскресіння | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100