П`ятниця, 19.04.2024, 10:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Червень » 28 » Чин благословення дітей в охороні від "шаманств"
21:54
Чин благословення дітей в охороні від "шаманств"

"Я – Господь, Бог твій …"
про небезпеку ідолопоклонства, ворожбитства, окультизму, всіх форм магії

"Написано бо: "Господу, Богу твоєму поклонишся,
і Йому єдиному будеш служити" (Мт. 4, 10)

Світ сьогодні різними способами хоче вирвати із християнського серця найсвятіше – це віру в правдивого Бога, мова йде про гріхи проти чесноти віри, любові Бога і ближніх. Це – гріхи нових видів "старого ідолопоклонства", а саме: замаскованого поклоніння сатані, сучасному окультизму, ворожбі, гаданню, новим методам лікування, поклоніння східним течіям і віровченням, різним тоталітарним сектам, окультним та сатаністичним угрупуванням. Духовна криза, яка прийшла сьогодні до кожного з нас, має своє коріння як у минулому – це виховання в часи войовничого атеїзму, а з теперішнього стану – вільних людей, які живуть в часи свободи і вседозволеності, індиферентності, байдужості до пізнання правди і християнських цінностей, секуляризм і загальна бездуховність, аморальність, які з свободою прийшли до нас і ставлять на межі постійного вибору між гріхом і Богом. Духовні важливі почуття душі цілковито вивітрюються з душі сучасного християнина, а натомість приходить духовна порожнеча, легковірність, малодушність і недбайливість, що стає причиною так частого і легкого падіння в тяжкі гріхи, поклоніння іншим божкам, фальшивим культам.

На наших теренах по містах та селах разом з християнством практикується практична магія, де християни, звертаючись до мольфарів, ворожок, гадалок, цілителів, екстрасенсів, біоенергетиків, не тільки шкодять власній душі, але і отравляють душі інших людей, а не раз і своїх власних дітей для яких хочуть здоров’я, доброго заміжжя чи успіху в підприємницькій діяльності тощо. Особливо поширені такі магічні обряди, як зливання воску, зливання олива, викатування яйця, спалювання рожі, чорні служби і чорні акафісти, ставлення свічок у храмах чи каплицях із злими намірами, з метою пімсти і бажання смерті, і багато інших ритуалів і обрядів, які не мають нічого спільного з християнськими обрядами чи практиками. Такі псевдоцілителі завжди кажуть, що це Бог дав їм такий дар, що мають благословення священика, і роблять безкорисне добро людям, на деякий час привертаючи здоровя, а забирають душу і віддають її в жертву дияволу в подяку за поміч.

Святий Апостол Павло називає окультизм ділами плоті (Галатів 5:19-21): "Діла плоті явні розпуста, нечистота, розгнузданість, ідолослужба, чари, ворогування, свари, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі, зависті, пияцтво, гульня і таке інше, про що я вас попереджаю…, що ті, що таке чинять Царства Божого не успадкують". Гріх ворожбитства Господь ставить на рівні вбивства і злодійства, Книга Одкровення (9:21): "І не покаялись у вбивствах своїх, ні в чарівництвах своїх, ні в розпустах своїх, ні в крадіжках своїх". Ворожки і чарівники не успадкують Царства Божого, Одкровення (21:8): "Боязливих же, і безвірних, і мерзких, і вбивників, і розпусних, і чарівників, і ідолопоклонників, і лжеців – спадщина їхня у озері, що горить вогнем і сіркою". Сьогодні ці всі слова Святого Писання мають стати для нас пересторогою, щоб у терпіннях, різних труднощах ми шукали допомоги не в диявола і його служителях. А спішили в покаянні і наверненні, ісповіданні і молитві просити визволення і допомоги у Господа, який як "Добрий Пастир" хоче привести нас до надійної пристані Царства Небесного.

Від тепер у наших храмах Верховних апостолів Петра і Павла смт. Вакуленчук та Святого Івана Богослова смт. В. Коровинці кожної першої неділі місяця після Божественної Літургії буде проводитися молитва над дітьми – Чин благословення дітей.

Така молитовна практика має на меті допомогти батькам відмовитися від усіляких «шаманств»: скидання вроків, ворожбитства, червоних ниток, шпильок, викачування яєць, застосування іншого роду забобонів щодо дітей, поручаючи своїх дітей лишень опіці Божій через молитви, помазання освяченим єлеєм, окроплення свяченою водою.

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 983 | Додав: vakula222 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Категорії розділу
Парафіяльні новини [70]
Загальноцерковні [82]
Статті [15]
Вітаємо [1]
Сумуємо... [1]
Оголошення [5]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
-->
Архів записів
...
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET ut=horiz">
НОВОСТИ:
Copyright Петропавлівська парафія смт. Вакуленчук © 2024
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Каталог україномовних сайтів   bigmir)net TOP 100